Ik Pas! Een droge januari

Ik heb het overleeft! Een maand lang geen alcohol. Niet zo moeilijk zou je denken, maar niks was minder waar.

Ik ben heel eerlijk, ik drink vaak uit gewoonte. Kinderen in bed, beentjes op de bank en JD en ik kijken elkaar en vragen “eentje doen dan maar?”. Het is een gewoonte en onbewust gaat je lichaam er gewoon na vragen. Daarom was het tijd voor een reset. Een maand lang geen alcohol dus.

En wat heb ik gemerkt van 1 maand niet drinken? Als eerste het in slaap komen Dat ging in het begin zo ongelooflijk moeilijk. Normaal ik ga liggen en ben letterlijk binnen 5 minuten weg. En nu lag ik soms een half uur te draaien, zuchten en nog een keer draaien. Aan het einde van de maand ging dit een stuk beter. De nachtrust zelf is met een niet doorslapende peuter nog steeds een drama. Maar de ochtenden had ik wel meer energie.

Sowieso over het algemeen meer energie gekregen. Wat rustiger in alles. Nu weet ik niet dat dit door de missende alcohol komt of het feit dat november en december twee ongelooflijk slopende maanden waren waardoor januari een wandeling in het park lijkt.

Wel ben ik meer gaan snoepen, je zit in de avond rustig op de bank en je krijgt gewoon zin in “wat”. En dan pak je nootjes, chipsje etc. Dus echt goed voor mijn gewicht was deze maand niet. Maar had ook gewoon gezondere alternatieven kunnen pakken. Het was mijn eigen schuld dat mijn gewicht niet is verminderd.

Maar ondanks dat ik qua gewicht niet ben gezakt ben ik wel fitter. Niet alleen mentaal maar ook lichamelijk. Ik kan meer hebben, ik ben minder snel moe en dit heeft een domino effect op mijn lichaam.

En dan nu de grote vraag, wat nu? Ik blijf uiteraard wel wijn drinken, maar! Maar niet door de weeks meer. Op vrijdag en zaterdag lekker, maar denk dat ik wel heb geleerd dat het doordeweeks gewoon geen meerwaarde heeft en ik rustig zonde kan.

En nu is het 1 februari, mijn papa is vandaag jarig en ik zeg proost!

Xoxo Vino Nijn

1,003 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *