Aan tafel: Guinness stoofpot

Mijn eerste recepten blog is een feit! En ik trap het af met mijn favoriet, namelijk een Guinness stoofpot.

Ik ben echt gek op deze stoofpot. Heb het ook wel eens met wijn gemaakt maar Guinnes geeft die heerlijke volle kick aan het eten. En een stout of heel donker bier hoort nu eenmaal bij de winter. En je kunt er van alles bij naast eten. Denk aan simpele gekookte aardappelen, breekbrood of zelfgemaakte puree. Maar de favoriet hier thuis zijn simpele patatjes. En dan de patatjes door de saus vegen. Heerlijk.

Wat heb je nodig?

  1. 700 gram riplap
  2. 1 blik Guinness
  3. 2 grote winterpenen of 4/5 dunne gekleurde wortels
  4. 400 gram gesneden pompoen
  5. 1 grote ui
  6. 2 teentjes knoflook
  7. 50 gram boter
  8. blikje tomatenpuree
  9. 200 ml runderbouillon
  10. 3 laurierbladen
  11. Peper en zout naar smaak
  12. 2 tl. tijm
  13. 2 eetlepels bloem
  • Als eerste laat je de boter smelten in de braadpan. Ondertussen snij je de riplap in blokken van 2×2 cm-ish. Haal het vet (die vieze witte strips) van je vlees. Ze zijn niet zo lekker.
  • Vervolgens doe je ze in een schaal met de bloem, peper en zout. Meng het goed door elkaar.
  • Bak vervolgens op redelijk hoog vuur het vlees aan.
  • Snipper ondertussen de ui en pureer de knoflook.
  • Wanneer het vlees even is aangebakken haal je het uit de pan. In dezelfde pan fruit je de ui met knoflook ongeveer 5 minuten.
  • Voeg dan de wortelen en pompoen toe. En bak dit ongeveer 3 minuten mee.
  • Daarna voeg je de tomatenpuree en tijm toe en bak dit nog even een minuut door.
  • Giet de Guinness en de runderbouillon. in de pan. Steek de laurierblaadjes tussen het vlees en roer het geheel lekker door elkaar. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat het 2,5 of 3 uur langzaam pruttelen. Af en toe lekker doorroeren.
  • Zet het laatste half uur wat hoger met de deksel op de pan om saus wat dikker te maken.

Serveer het in een schaal met brood of patatjes aan de zijkant. En smullen maar!

XoXo Vino Nijn

212 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *