Vino Vixen

Mama zijn, collega zijn, huishouden doen, koken, administratie. Als moeder heb je veel verantwoordelijkheden voor jezelf en je gezin. Als werkende moeder kun je wel ontsnappen aan paw patrol en luiers maar rust heb je niet echt. Soms moet je hooftd leeg. 

Nu heeft iedereen zijn ding, mijn ding is op dinsdagavond en zondagochtend. Mijn moment begint wanneer ik in de kleedkamer mijn kniebescherming om schuif, ik mijn veters strik, mijn helm opzet en mijn bitje in doe. Ik rol de gymzaal in en ik laat even de wereld van me af glijden. Het is eindelijk tijd voor mezelf.

Vino Vixen

Ik buig mijn knieën, ik maak me klaar voor de bocht. Mijn ene voet gaat als crossover over de andere, ik kom aan de andere kant uit. Ik skate langs wat mede roller derby vrienden, ik moet altijd even een paar rondjes alleen even er in komen. Daarna ga ik langzaam naast anderen skaten, vragen hoe het gaat.

Het is fijn, het is zweten en keihard werken. Mijn lichaam wil niet wat mijn geest wel wil. Maar als ik terug denk dat ik mijn eerste les constant iemand vast moest houden en ik elke keer dacht “oh shit, oh shit, oh shiiiiit”. En nu 2 jaar verder waarvan ik er een jaar uit ben geweest om mijn babyzoon op de wereld te zetten ben ik er weer. En ik spring misschien maar een cm van de grond waar anderen over een koffer kunnen springen. Waar anderen zonder na te denken achteruit skaten en waar anderen al skatend kunnen omdraaien denk ik ” Ik doe het toch maar, drie zwangerschappen, niet sportief, compleet onhandig en ik sta hier op die skates crossovers te doen en met een duidelijk doel om toch volgend jaar mee te kunnen doen aan een wedstrijd. Het is mijn fresh meat life, Ik wordt uit mijn comfort zone gelokt, gepusht in een houding die niet natuurlijk is, op skates geloof ik in mezelf terwijl ik compleet onzeker ben. Ik moet af en toe die lieve zorgzame “moeke” laten vallen en naast iemand skaten en mijn heup al skatend tegen iemand aan duwen zodat die andere persoon van de baan raakt. Zo moet ik ook klappen leren incasseren. Ik kan niet meer lief zijn, ik hoef niet lief te zijn, ik mag ipv moeke, nee ik moet Vino Vixen zijn wanneer ik op mijn rolschaatsen sta. Ik wil over een jaar tussen de grote meiden staan en mijn billen naar achter duwen en die jammer blocken. Dat is wat ik wil! Dat is wat ik als mama nodig heb om mijn hoofd er bij te houden.

Tja mama needs a hobby, mama hits people for fun. Roller derby mama!

Xoxo Vino

Ps: oke natuurlijk heb ik ook mijn wijntje nodig

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op onze website! Roller derby Twente of kijk op onze facebook groep

Roller derby Twente <3

323 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *