Fresh meat life

Het leven als freshie gaat niet over glitters en bad ass zijn. Het leven van een freshie is hard werk, spierpijn en eenhorens!

Ik ben al een enige tijd fresh meat. Ik ben een beginnend roller derby speler die met regelmaat zich zelf tegen komt. En waarbij ik altijd dacht dat mijn lichaam bepaalde dingen nooit zou kunnen doen, doe ik ze nu wel! Ik dacht dat ik lichamelijk niet op 1 been een rondje over de track kon. Tot er opeens een moment kwam dat ik steeds stabieler stond en mijn lichaam het door kreeg. Ik overkwam blokkades, maar deze zaten niet in mijn lichaam. Deze blokkades zitten in je hoofd.

Mijn hoofd is mijn grootste blokkade. Ik overdenk dingen. Voor ik iets ga doe denk ik eerst. Ik moet dat stoppen, ik moet het uit zetten. Ik denk nu niet meer als ik op mijn linkerbeen een one-foot-glide doe. Ik denk niet meer bij een t-stop of een knee-tap. Dus waarom doe ik dat wel bij andere drills?

Dit komt omdat het nog niet eigen is. Mijn eigen onzekerheid zorgt er voor dat het langer duurt dat het eigen wordt. Als ik op mijn toe-stops sta vertrouw ik mijn enkels niet en verwacht ik te zwikken. Doordat ik ook de rest van mijn lichaam vertrouw dat die mij wel recht op houd wordt ik niet comfortabel.

Dus nu is de vraag, hoe overkom je zo`n mentale blokkade? Die van mij is dus duidelijk geen vertrouwen hebben in mijn eigen kracht van mijn spieren.

Het antwoord is heel simpel. Maar doen wat minder. Het is doen, doen en doen. Niet alleen on-skates maar vooral ook off-skates. Zo doe ik een transition. Dus ik loop gewoon, ik doe een draai en loop achterstevoren verder. Waarom? Zodat mijn lichaam de draai leert herkennen als is iets normaals en als wtf-wtf-wtf.

Nog 1, de crossover. Een goede crossover is je eigenlijk overgeven aan zwaartekracht. Op je linkerbeen staan en zover naar links leunen en je op rechtervoet opvangen als je valt (die breng je dus tijdens het leunen naar links voor je linkerbeen). Zo onnatuurlijk, maar je lichaam gaat het als dit-is-goed herkennen.

We gaan gewoon verder met oefenen hier. Welkom bij fresh meat life!

Xoxo Vino Nijn

289 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *