Derby dagboek

Ik vernietig mijn lichaam om mijn geest te redden. Dit is een vertaling van een bekende roller derby quote. En de grote vraag is natuurlijk waarom. Waarom zou een 33 jarige moeder, een ongelooflijke kluns zich gaan begeven op rolschaatsen en expres tegen anderen aan knallen?

Ik ben van nature een heel zacht persoon. Ik kan niet boos worden, ben altijd die wel bekende peace-keeper en een kwaad woord tegen iemand zeggen zuigt me bij de gedachten al leeg. Ik ben een blij-hooft, knuffel graag en ben soms ongeremd. Ik vlieg met de wind mee.

Maar met Roller derby, als ik mijn skates onder bind heb ik die kans om iemand anders te zijn. Niet Nienke, niet die mama, niet dat zachte eitje. Nee als ik die skates aan trek moet ik stevig zijn, is mijn pontje meer opeens een zegen, en voor het eerst in mijn hele leven kwam ik achter iets wat ik nooit eerder kende. Ik leerde dat ik wel iets met een boos gevoel kan doen, anders dan de energie uit mij laten zuigen kan ik het omzetten naar kracht.

Deze week ben ik al de hele week verkouden, zelfs beetje grieperig geweest. Ik vond mezelf “zielig”. Maar ik wou persee gisteren trainen, ik wou even niet Nienke zijn. Vino is veel sterker en stoerder dan wat ik ben. En in het begin was het nog Nienke op skates tot ik een drill moest doen dat ik een Jammer moest blokken. De teamgenoot tegen over me is een grote persoon in verschijning. En tijdens de drill nam Vino het over, ik ving hem met mijn borst op en zette een backwards plow in, en ik hield hem tegen. Hij had er heel veel moeite mee om mij aan de kant te krijgen. En het gevoel wat je dan als persoon krijgt is empowering. Ik ben maar 1,62M en mensen krijgen me met gemak aan de kant. Maar niet nu!

Met roller derby krijg ik elke training weer een keuze. Nienke of Vino? Vino was eerst alleen een naam, maar langzaam wordt het een alter ego en ook een deel van mij. Vino mijn stoere kant. Maar ze bracht wat meer liefde voor mezelf terug. Gezonder eten, met grote regelmaat zelf thuis oefeningen doen. Ook minder drinken bijvoorbeeld. Nienke heeft geen rem, wil veel feesten en verdwalen maar ook zorgzame moeder zijn. Vino remt haar af.

Gisteren, de rest van de training heb ik heerlijk getraind, nul last van mijn “zielige verkoudheid” op wat hoesten na. Ik heb er weer een paar blauwe plekken bij, ik ben een gelukkig mens op skates! En daarom vernietig ik soms mijn lichaam, om mijn geest te redden.

XoXo Vino Nijn

PS: Nieuwsgierig? Check snel wanneer we weer een open training hebben en maak kennis met Roller Derby bij Roller derby Twente!

1,132 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Please follow and like us:

1 thought on “Derby dagboek

  1. Een vriendin van me heeft een hele tijd aan roller derby gedaan, ze zat bij de One Love Roller Dolls hier in Antwerpen. Lijkt me niet voor doetjes! Wel heel interessant dat je als het ware een alter ego creƫert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *