Zeg maar dag tegen de babyfase

Ik kijk rond en het raakt me opeens, we zijn de babyfase ontgroeit en deze komt bij ons nooit meer terug.

Afgelopen maand is bij ons de kinderstoel naar de berging verhuisd, Rowan slaapt in een peuter-bed en we introduceren langzaam het potje. Langzaam verdwijnt alles wat met baby`s te maken heeft uit ons leven.

Als Rowan naast me zit met zijn maatje 98 kleding, ruim 15 kg met zijn druk losse woorden schietende enthousiasme zie ik gewoon nog mijn baby. Hij is mijn jongste zoon en volgens mij was het echt niet zo lang geleden dat hij nog lekker in de draagdoek in slaap viel. Maar dit is echt niet meer zo. Hij is een peuter met als favoriete woordje:”nee”. Hij is druk, eigenwijs, een duidelijke mening en met de wereld voor zijn voeten. Hij is een regelrechte peuter-puber.

Babykleding gaat naar vriendinnen. Wat weer mega leuk is, want dan zie ik foto`s en zie ik de kleding weer terug. Super leuk vind ik dat. Maar er zijn geen kleine maatjes meer in ons huis. Als ik ga shoppen naar kleding is het niet meer op de babyafdeling. Niet meer van die mini-broekjes en schattige pakjes. Maar echt de stoere spijkerbroeken en hoodie-truien.

Ik denk ook dat we de buggy al geen 3 maanden hebben gebruikt. Rowan wil niet meer, hij wil zelf lopen. En dat kan die ook prima. Hij hobbelt wel mee op zijn eigen tempo. Of met z`n loopfietsje.

Het enige wat ons nog linkt aan de babyfase zijn de luiers, en die zullen er nog wel even zijn. Al zijn we begonnen met het potje. En Rowan hebben we zover dat poep en potje met elkaar te maken hebben. Alleen de verkeerde volgorde. Maar ik denk dat we komende zomer hem wel zinderlijk krijgen. Dat is 1,5 jaar eerder dan zijn grote broer. Die was al ruim een maand 4 jaar toen het kwartje pas viel.

Dus alle babyspul gaat uit de deur, de conclusie hieruit is dan ook duidelijk. Geen baby`s meer in ons huis. Ons gezin is goed zo. Het is druk genoeg met 2 jongens. Mijn lichaam wil ook gewoon niet nog een keer zo`n aanslag. Zwanger zijn is zwaar en hard werken. En eerlijk gezegd niet leuk. Je bent moe, alles is zwaar en die hormonen zijn ook geen ook niet lief voor je. Een bevalling is rond uit k*t en pijnlijk. Nee 3 keer was genoeg.

Ik ga wel met heel veel liefde met de baby`s van vriendinnen knuffelen. Het campingbedje hebben we nog, de kinderstoel is nog niet weg-weg. Baby`s zijn hier in huis nog altijd welkom, zolang ze niet van JD en mij zijn <3

XoXo Vino Nijn

803 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *