Welke wijn past bij het gedrag van mijn kind?

We hebben allemaal (tenminste de moeders die ik ken) dagen dat we onze hemelse draakjes het liefst op etsy willen zetten. Maar wacht! Er is wijn voor elke fase!

Kinderen met te veel energie!
Wanneer je kinderen zo ongelooflijk druk zijn geweest dat het je uitput heeft. Dan heb je zelf aan het einde van de dag ook even een boost nodig. Een goede sangiovese kan hier bij helpen. Een sangiovese is een rode wijn uit Italië, want een beetje Italiaanse energie is heel erg welkom. Italianen zijn temperament mensen en na een dag lang energie verloren te zijn heb je die boost even nodig om ze nog even in bed te krijgen.

Kinderen die te veel praten.
Ik weet nog toen onze nu kleuter nog niet sprak, hij liep achter en ik dacht “ow kon hij maar wat zeggen”. Nu denk ik juist van “shut up, alsjeblieft 5 minuten”. Dus aan het einde van de dag moet je echt even een momentje van rust en stilte hebben. De wijn die daarbij past is klassieke chardonnay. Een zachte maar droge wijn die je even in een oase van rust brengt.  

Mijn baby zit in een sprongetje.
Ben je moeder dan ken je die vreselijke sprongetjes. De kleintjes willen alleen mama, huilen constant, hangen en zijn nukkig. Je bent jezelf van het ene slaapje naar het andere aan het kruipen. En dan liggen ze er s’nachts in, slapen die oh-zo-lieve-kindjes op eens niet meer door.
Nu is het heel verleidelijk om een zware wijn te pakken, maar dat raad ik af. Tenzij je partner de nachten en de ochtend over neemt raad ik toch aan een glaasje pinot grigio in te schenken. Deze lichte wijn schaaft wat van de scherpe randjes van de sprongetjes af.

Lust-ik-niet
Je zit gezellig aan tafel, uit het niks wil je kind geen groenten meer. Nu kun je een strijd beginnen van “je moet”. Maar beter is om dit te negeren, we willen geen negativiteit aan de eettafel. Je bent al lang blij dat iedereen zit en een bord voor de neus heeft. Dus als je de woorden Lust-ik-niet hoort, sta dan op, haal uit de koelkast een lekker gekoeld Tempranillo ter voorschijn en schenkt een glas in. Deze Spaanse rosé brengt je in vakantiestemming. Want een vrolijke mama, zorgt voor vrolijke kinderen. En die lust ik niet fase gaat (hopelijk) wel ooit voorbij.

Ze zitten elkaar weer in de haren.
Wij hebben 2 jongens in huis en ze zijn over het algemeen heel lief samen, maar soms is het haat en nijd. Dan mag de ene niet eens meer naar hem kijken en bij wijzen breekt er een wereldoorlog uit!
Aan het einde van een dag vol vredesbespreking en wapenstilstand onderhandelingen mag je het moederschap wel even vieren met een lekkere cabernet sauvignon. Deze stevige rode wijn is heerlijk bij een kaasplankje en kleedje over je benen. Vergeet niet je partner te laten lopen om af en toe het glas bij te schenken.

Heb je meer problemen met gedrag en kind en weet je niet welke wijn er bij hoort? Stuur me rustig een berichtje en ik zoek een goede passende wijn voor je uit 😉

XoXo Nijn

Na een dagje hard moederen een lekker wijntje 😉

487 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Please follow and like us:

1 thought on “Welke wijn past bij het gedrag van mijn kind?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *