Roller derby mama

Roller derby zorgt dat ik een betere versie van mezelf ben en veel van wat ik leer als roller derby skater leer ik ook mijn kinderen. Dan hoor ik jullie denken: “Een full contact sport waarbij je elkaar “beukt”? Hoe is dat goed bij het opvoeden van je kinderen?” Dat leg ik jullie graag uit.

Respect!
Roller derby is een sport voor iedereen. Bij roller derby vind je mensen die heel atletisch zijn. Maar je vind ook de niet sportieve, de feestbeesten, de nerds, mensen die een verhaal hebben.
Bij roller derby wordt niet gediscrimineerd. Zwart of wit? De kleur die je deelt met je team is de enige belangrijke kleur. Ook boeit het niemand op wie of wat je valt. Hetero, lesbisch of je eet van 2 walletjes? Zal ons een biet zijn.
Ben je gelovig? Prima, altijd ruimte voor gebed. Ben je veganistisch? Oke houden we rekening met je bij het koken. Ben je onzeker? Mag! Zijn we allemaal, we tillen elkaar omhoog.

Iedereen valt.
Iedereen valt, in het leven en met skaten. Het gaat er om hoe snel je jezelf weer oppakt. Zie je iemand vallen? Help je diegene weer overeind, de volgende keer helpt diegene jou.
Nu heb ik het niet alleen over fysiek vallen. Ook vallen we allemaal geestelijk. Verliezen onze baan, slechte cijfer op school, vriendschappen verbreken. Dit zijn tegenslagen waar we niet onderuit komen. Ze gebeuren klaar. Je ligt er even uit, dat geeft niet.

When nothing goes right, go left.
Dit is eigenlijk binnen de roller derby een bekende zin. Dit komt ook mede omdat je rondjes skates in 1 richting, altijd links. Ik zie deze zin als volgt: Als het leven even tegen zit en je loopt “vast” doe even wat compleet anders wat je wel leuk vind. Meestal kijk je er daarna met een frisse blik tegen aan.

Samen met kleuter

Je inspireert je team niet door te laten zien hoe geweldig je zelf bent. Je inspireert ze door te laten zien hoe geweldig zij zijn.
Persoonlijk zijn mensen die honderduit vertellen dat ze ergens extreem goed in zijn en niet stoppen terwijl ik er niet goed in ben mijn allergie. Ik kan sowieso niet tegen mensen die te koop lopen met hun eigen kunnen. Je kunt geweldig in iets zijn, mag gezegd worden, mag je laten zien. Maar! het siert je echt wanneer je iemand helpt om ook beter te worden. Een tip, een compliment of een schouder voor steun.
Ik wil mijn kinderen leren om elkaar te helpen. Dat wanneer de iets is wat ze goed kunnen dit niet automatisch betekend dat anderen die ook goed kunnen. En misschien willen ze iets goed kunnen maar lukt het niet. Dan help of steun je die persoon ipv jezelf op een podium te zetten.

Geef nooit op!
Vanaf het moment dat ik mijn skates aantrok was ik verliefd op de sport! En ik kon er niks van. Ik moest contant iemand vast houden, kwam nauwelijks voorruit. Hoe wordt zo`n persoon nu een derby speler? Door letterlijk zweet, tranen en bloed. Goede trainers, veel oefenen, niet opgeven.
Nu ben ik bijna zover dat mijn eerste scrimmage (oefenwedstrijd) er aan zit te komen. Dat meisje die constant in haar hooft riep: “Oh my god, help.” Dat meisje is nu Vino Vixen #296
Als mijn kinderen een toekomst droom hebben, dan leer ik ze dat het hard werken is (als dat nodig is). Dat de reis net zo belangrijk is als het doel. Maar als je echt iets wil, geef niet op.

Love from a derby mom….

XoXo Vino359 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *