Piemels, poep en ranja

Ik dacht dat ik het moederschap nu wel onder de knie zou hebben, maar het leven met 2 zoons is chaotisch, smerig en je energie wordt opgezogen waar je bij bent.

Ik heb dus nu al anderhalf jaar twee zoons. De ene van 4,5 is een drukke jumping bean die constant broodje poep grappen maakt en die net staand kan plassen waardoor ik beter mijn badkamer in folie kan wikkelen.
De jongste van 1,5 jaar heeft zijn stem ontdekt en het woordje die. Het is de hele dag “Die, mama, die, papa, die, Aai, die, tinken (drinken), die, AAAAAAAH. “

Snoet vol modder

Ik dacht dat ik mijn leven wel in een mooi ritme kon laten leiden. Mijn voorstelling was 6:30 opstaan (wat 25/75 lukt). Koffie drinken, opfrissen, ontbijt maken voor de jongens om vervolgens om 7 uur de jongens er uit te halen. Wat eigenlijk gebeurd is na 15 minuten snoozen waardoor de jongens klaar wakker zijn dus om 6:45 de kinderen uit bed te halen en half slapend ontbijt maken met een dreumes aan mijn been en een springende kleuter naast me op zijn krukje. Echt ik haat ochtenden!

En dan de was, de was houd nooit op! Ik heb gehoord dat met jongens je meer was zou hebben maar serieus de eerste kleding wissel zou al na het ontbijt moeten gebeuren. Wanneer ik voor het eerst in de ochtend de achter deur open doe is het 1 rechte streep het liefst head first die tuin in. Dus ze netjes op school / kinderdag verblijf krijgen kan ik wel vergeten. Ze hebben weer zand in hun haar en modder op hun jas. Hallelujah voor billen doekjes die ik standaard in elke tas heb zitten om mijn kinderen maar soort van netjes er uit te laten zien.

Wisten jullie dat mijn zoons anti-pinterest zijn?! Je ziet daar altijd leuke netje woonkamers, tuinen en speelhoekjes. Mijn kinderen zorgen altijd dat de kussens gezellig naast de bank liggen, de tuin alltijd wel ergens een decoratie kuil heeft of een hut van 3 takken. En uiteraard is een speelhoek hier no way netjes. Elke ochtend komt er een wervelwind die alle bakken er uit trekt, jij moffelt weer wat netjes in de bakken en dit herhaal je ongeveer 4x om vervolgens in de avond met grote haat naar die hoek te kijken en denkt ik zet alles op marktplaats wanneer je even voor jezelf een wijntje in schenkt.

Een leuk begin van de dag, hier kan ik nog lachen

Dus foeck pinterest met jullie perfecte plaatjes, foeck die opgewekte ochtend moeders met nette kinderen, foeck die natuurlijk moeders met jullie alpen bron water, hele granen en opgeklopte yoghurt. Mijn kinderen drinken ranja wat vlekken geeft en krijgen een ijsje als ze een boontje hebben geproefd want dan zijn we allemaal blij.

Mijn kinderen vragen aan wild vreemden of ze een broodje poep willen, mijn kinderen drinken ranja en ja ze stuiteren er van. Maar ach ze zijn gelukkig. Ze zijn kind. Ze rennen, vliegen en vallen. Ze maken ruzie, drijven me tot de grens van waanzin en met een perfect geplaatste scheet drukken ze me zachtjes over die rand. En ik hou er van! Proost.

Xoxo Nijn

Ps: oke als je het zo leest heb ik vreselijke kinderen. Maar het zijn echt hele lieve knuffel draakjes die dank je mama zeggen en dan regelmatig een kriebel beestje uit de tuin cadeau doen

sdr

1,048 totaal aantal vertoningen, 7 aantal vertoningen vandaag

Please follow and like us:

2 thoughts on “Piemels, poep en ranja

  1. Haha hilarisch! Zo herkenbaar. Hier ook al om half 7 wakker en dan doodmoe naar beneden om idd vervolgens alle bakken leeg te trekken. Heel slim geweest om een poederroze bank aan te schaffen. Die ik om de 3 weken kan wassen en blij dat ze dan zijn omdat ze dan op de kussens mogen springen. De derde knul is nu onderweg en ik hou mn hart vast maar ik hou wel zielsveel van ze haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *